Sådan måler du dit sejl eller rig

Den 1. august 2013
Af Resen Sails

Nye sejl - nu skal der måles.
Da vi har lavet sejl og lazybags til de fleste bådtyper, har vi højst sandsynligt standardmålene på din båd. Vi lægger de mål vi har ind på din ordreside og så skal du blot kontrolmåle og derefter godkende.

Der er 3 muligheder for opmåling af sejl

1. Du kontrolmåler dine gamle sejl eller rig
Vi giver dig vores standardmål og så kontrolmåler du.

Se vores nye måleguide her: Måleguide - storsejl, genua og lazybag
Bemærk at vi ikke behøver alle mål herfra. Når du har en ordre hos os, sender vi et skræddersyet måleskema med de få mål vi skal bruge..

Se vores gamle måleskema her: Måleskema og guides - storsejl, genua og lazybag (må kun bruges efter instruktion fra Resen Sails).

2. Vi sender en måler ud.
Læs mere under: Certificerede målere for Resen Sails

3. Du sender dine sejl til os
Det koster 395,- at få målt sejl og sendt dem retur.
Vi kan også sørge for fragt til os. Vi sender dig en pakkelabel og du afleverer dine sejl i nærmeste GLS pakkeshop. Opmåling inkl. fragt frem og tilbage koster 495,- kr. inkl. moms.

Vi har et netværk af målere over hele Danmark, som kommer ud til dig og måler din rig, eller dine gamle sejl. Kontakt os på tlf. 70 77 70 71 for at høre nærmere.

Farver på Lazybag, UV-beskyttelse m.v.

Klik for større billede


Det er let at måle selv.
De fleste vælger at måle op selv, og der er ikke mange ben i det.
Når du ser måleskemaet kan det virke lidt overvældende og mange er nervøse for om målene nu bliver rigtige. Det sker yderst sjældent at målene, vores kunder tager, er forkerte. Det er som regel kun hvis der er byttet om på nogle mål, at der kan opstå fejl. Vores sejldesigner er meget grundig og sammenholder dine mål med målene i vores database. Hvis noget ser forkert ud, kontakter vi dig naturligvis og dobbelttjekker. Vi kan ikke altid tjekke kappestørrelse. Hvis den afviger med 10% som er standard bedes du angive dette.

Måleskemaer og guides
Herunder finder du måleskemaer og guides til opmåling af Storsejl, Genua, Fok og Lazypack/lazyjack.
Måleskema og guides - storsejl, genua og lazybag.
Bemærk at vi ikke skal bruge alle mål fra guiden. Vi sender dig en mail med de mål vi skal bruge.

Ring!
Hvis der er noget du er i tvivl om, så ring til os - hellere en gang for meget, end en gang for lidt. Det er dit ansvar at levere de korrekte mål, men det er vores ansvar, at gøre alt for, at det du i sidste ende modtager er helt, som det skal være. Hvis vi er det mindste i tvivl, går vi ikke i gang med dit sejl.
Der er ikke ret meget, der er mere irriterende, end at modtage noget, som skal retur fordi det ikke passer. Derfor går vi ikke på kompromis.